Αξίζουν την προσοχή σας

12/12/2010 § Σχολιάστε

Μιας και οι υποχρεώσεις έχουν κάπως αυξηθεί το τελευταίο διάστημα δεν μου έχει δωθεί η ευκαιρία για κάποια πρωτογενή (όσο η έννοια του πρωτογενούς ευσταθεί στην επιστήμη) ανάρτηση.

Ωστόσο θα ήθελα να σας προτείνω τρία άρθρα που νομίζω ότι αξίζουν την προσοχή σας:

  • Engineering Is Not Science (Η μηχανική δεν είναι επιστήμη – ευτυχώς για κάποιους)

Η δουλειά του επιστήμονα είναι να ερευνήσει και να κατανοήσει την καταγωγή, την φύση και τη συμπεριφορά του σύμπαντος με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει, ενώ η δουλειά του μηχανικού είναι να λύνει προβλήματα με το ανασκευάζει την ύλη και να φτιάχνει καινούργια. Συγχέοντάς τις δύο διαφορετικές αυτές προοπτικές οδηγούμαστε σε θεωρήσεις, οι οποίες συνήθως καθυστερούν ή οδηγούν σε λάθος δρόμους την προσπάθεια για την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, με στόχο την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • Polish workers told to speak English on Gloucestershire factory floor (παγκοσμίοποίηση και πολυπολυτισμικότητα και επιπτώσεις της ακόμα και στην Ασφάλεια στην εργασία)

Διαβάστε εδώ πως η διοίκηση ενός εργοστασίου στο Gloucester επέβαλε στους Πολωνούς εργάτες να μιλούν μόνο Αγγλικά κατά τη διάρκεια της εργασίας του για λόγους Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία και αναλογιστείτε την αναγκαιότητα και τις αντιδράσεις κατά τη μεταφορά ενός τέτοιου μέτρου στη χώρα μας.

  • Killer Jeans (πως μπορεί μια στυλιστική άποψη και μια τάση της μόδας να είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους)

Όσο και αν σας αρέσουν τα τζην στο στυλ του ξεβαμμένου είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν από το μυαλό σας δεύτερες σκέψεις την επόμενη φορά που θα μπείτε σε κατάστημα για να τα αγοράσετε όταν διαβάσετε εδώ για το πόσο επικίνδυνα είναι για τους εργαζόμενους που τα κατασκευάζουν (λόγω ακριβώς της κατεργασίας της αμμοβολής). Στην Τουρκία (μια από τις χώρες κατασκευής) έχουν καταγραφεί 46 θάνατοι λόγω αυτής της διαδικασίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Αξίζουν την προσοχή σας at The Human Factor - Εργονομία (στα ελληνικά).

meta

Αρέσει σε %d bloggers: